obal alba

Mumbo Jumbo Gumbo

Band Of Heysek a Shoenfelt Phil

Indies Scope / 2023
Žánry: blues
2664628
CD 314 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 149 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 199 Kč
WAVnekomprimovaný formát, MP3 přibaleny zdarma 249 Kč

O ALBU

PHIL SHOENFELT & BAND OF HEYSEK připravili pikantní guláš plný magie, hudby a božských poetických nesmyslů.

Legendární postava indierockové scény, kytarista, skladatel, spisovatel a zpěvák Phil Shoenfelt se spojil s famózní bluesrockovou partou Band of Heysek. Společně natočili devět skladeb na album Mumbo Jumbo Gumbo. Bluesrockové spojení s králem temné kytarovky přineslo skvělou nahrávku, která se stává blusovou událostí sezóny.

Před pár lety se Band of Heysek vydal na vlastní výpravnou cestu přes Atlantik. Cestovali z Brna na sever Mississippi a natočili pár alb (Juke My Joint a Bad Ideas) s legendami Hill Country Blues R. L. Boycem a Kenny Brownem. Ale pro Mumbo Jumbo Gumbo zůstali blíže domovu a nahrávali na Moravě spolu s dalším milovníkem blues – pražským Angličanem Philem Shoenfeltem.

Spolupráce začala v létě 2020, kdy byl Phil pozván na koncert do Brna a Band of Heysek se nabídli jako jeho doprovodná kapela. Následovaly další koncerty a synergie byla tak zajímavá, že vznikl nápad na společnou nahrávku. Phil a Honza Švihálek spolu začali psát texty a do ledna 2023 měli dostatek materiálu na to, aby začali tvořit i hudbu s bubeníkem Lukášem Kytnarem a baskytaristou Mojmírem „Bobem“ Sabolovičem. Většinu z písní napsali Phil a Honza nezávisle na sobě, jiné byly spontánně improvizované, vyčarované z moravského vzduchu jako mávnutím kouzelného proutku.

-------------------------------------------

Co znamená název alba: Gumbo: pikantní kreolský guláš obsahující korýše nebo maso, oblíbený v New Orleans. Maamajomboo: maskovaný tanečník, účastník magických rituálů. Pro místní obyvatele měl “Mumbo Jumbo” muž nadpřirozené schopnosti.

-------------------------------------------

V srpnu začalo nahrávání v mikulovském studiu Davida Kollera a písničky najednou rozkvetly do širokospektrálního zvuku, který si bere vlivy nejen z blues, ale také z country, rockabilly, punku, popu, psychedelického rocku a folku. Punkový přístup a bluesový feeling heysků se spojil s Shoenfeltovou minulostí v anglo-americkém post-punku, psychedelii, folku a gotickém blues.

Podle “Heysekovy metody” bylo album nahráno živě ve studiu, bez overdubů a bez korekcí. Ve hře je cítit „uvolněnost“, která připomíná nejen blues, ale i americký rock. Nedílnou součástí procesu, zejména ve fázi postprodukce, byl studiový mistr zvuku Jirka Topol. Písničkám pak pomohli dodat ten správný finální šmrnc hosté ve studiu, klávesový virtuóz Omer Blentić a neuvěřitelné doprovodné vokály Kristi Lescinski.

Mumbo Jumbo Gumbo: pikantní guláš plný magie, hudby a božských poetických nesmyslů. Ambiciózní sbírka písní – jako by sedmdesát let populární hudby bylo destilováno do jednoho integrovaného celku.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Blues

obal alba

ZVA 12-28 Band

Z ruky zobať
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Oravec Jerguš

Done So Far
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jurkovič Family Band

Motion food
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 49 Kč
FLAC+mp3 99 Kč
obal alba

ZVA 12-28 Band

Šibenica frajerka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
WAV+mp3 199 Kč
obal alba

Peter Lipa

Naspäť na stromy
Dostupné varianty
LP 639 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×