Nejen akordeón Mirka Kemela

fotka

Miroslava Kemela zná většina obyvatel ČR. Tedy přesněji jeho kreslené vtipy v denním tisku komentující štiplavě vše, co se odehrává v naší společnosti. Novinkou pro mnoho lidí však je, že také hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Mirek Kemel brzy vydá již druhé album Nic víc. To debutové se jmenovalo Krajem šel anděl. Název připravované desky vystihuje i strohé, jednoduché aranže skladeb, i když ne všechny písničky znějí úplně jednoduše. CD obsahuje 12 skladeb a je to průřez tvorby Mirka Kemela delším časovým úsekem. Přestože na koncertech prezentuje tyto skladby většinou sólově, na albu se objeví velká řada hostů, které si Mirek Kemel a producent alba Vladimír Javorský pozvali k nahrávání. Album Nic víc vychází 24.4. u Indies Scope.

Poslechněte si skladbu Krávy z připravovaného alba Nic víc.

www.soundcloud.com/indiesproduction/mirek-kemel-kravy

 

   foto

 

 

Mirek Kemel

Mirek Kemel o sobě:

Nejlépe věci fungují, když se dějí samy od sebe, bez našeho přičinění.  Tak nějak pomalu vznikaly tyhle písničky, tak nějak vznikla celá kapela i spolupráce na novém CD Nic víc s Vladimírem Javorským.

Na úplném začátku bylo hraní po žižkovských hospodách, prvními honoráři byly pivo a rum. Pak se dlouhá léta nic nedělo, kromě příležitostného hraní na kytaru společně s přáteli.

Někdy před 8.lety jsem se zamiloval do akordeonu. První mi půjčil Vladimír Javorský od svého přítele Vaška Koubka. Za harmoniku jsem jen tahal a poslouchal ty nádherné zvuky…Pak jsem začal chodit k učiteli a protože mě nebavily etudy, složil jsem si svoji první písničku, na které mě bavilo cvičit. Pak jsem složil druhou, třetí…Když jich bylo asi 15, začali jsme » zobrazit více

 

foto

 

 




Další zprávy

O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×