obal alba

Escape

Bratři

Vlastní náklad / 2024
Žánry: electronic
Bratri2024
LP 449 Kč

O ALBU

Dlouho očekávaná a v pořadí druhá deska kapely Bratři, projektu dvojčat Ondřeje a Jiřího Veselých, se jmenuje Escape. Bratři zvou na zvukomalebnou cestu oscilující mezi taneční elektronikou a syrovými, zvukově prokomponovaný kompozicemi. Jejich inspirací je kontrast mezi rušným městským životem a klidem přírody. Album Escape je zároveň úzce propojeno s jejich živou produkcí a novým programem, který letos předvedli na několika evropských festivalech jako např. Colours of Ostrava, maďarský Sziget, španělský Cooltural Festival a dalších. Novinka vychází na vinylu v 8 písňové verzi, digitální vydání obsahuje o dvě skladby více.

Album Escape nabízí posluchačům promyšlený hudební koncept, který posluchače zavede na zvukovou cestu plnou nečekaných zvratů. “Snažíme se čerpat inspiraci z kontrastů, které nabízí rozdíl mezi rušným městským životem a tím, jak na nás působí klid přírody. Právě tuto různorodost se snažíme promítnout do našich tracků, kde se prolínají syntezátorové zvuky a melodie s prvky sound designu,” svěřuje se Ondřej Veselý. Nejlepším příkladem jsou nové skladby „Gilda“ a „ II “, které ukazují, jak si Bratři hrají s texturami a atmosférou, čímž obohacují svou produkci o nové dimenze. I když je album produkováno výhradně kapelou, o finální mix se postaral renomovaný německý producent a mixing engineer Hannes Bieger, který s Bratry spolupracuje již od roku 2020.

Od předchozího alba Two Minds jsou to tři roky a k novince vedla cesta přes řadu úspěšných singlů (Blocks, Neon atd.). Bratři připravili i nové skladby, které už fanoušci mohou znát jako součást nového programu. Jak potvrzuje Jiří: “Protože jsme chtěli ucelený zážitek, sahají nyní naše skladby od techna přes progressive techno, glitch, experimental techno až po IDM (Intelligent Dance Music). S bráchou věříme, že se nám to podařilo skloubit tak, jak jsme si ani před třemi lety nedovedli představit.” Deska s názvem Escape je tak navíc úzce propojena s živými vystoupeními, což z ní dělá nejen studiový, ale i koncertní zážitek. Koncerty Bratrů jsou pověstné svou energií a vizuálním doprovodem živých VJ´s, který umocňuje celkový zážitek. Slavnostní křest alba se uskuteční 7.11.2024 v Paláci Akropolis.

Album Escape vzniklo za podporySoundCzech, Institut umění - Divadelní ústav v rámci Roku české hudby.


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Electronic

obal alba

Lesní zvěř

Lesní zvěř
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Al-Yaman

Insanyya
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Hi-Fi

Digestoř
Dostupné varianty
CD 212 Kč
MP3 149 Kč
obal alba

Dva

Hu
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Sato-San To a Oskar Török a Jaromír Honzák

Salep
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Records s.r.o.

IČ 17591864     /     Cejl 825/20, Zábrdovice, 602 00 Brno
×