obal alba

Bestiále

BraAgas

Indies Scope / 2020
Žánry: world music
2664537
CD 269 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Dvě ceny Anděl, třetí místo v prestižním mezinárodním žebříčku World Music Charts Europe, desítky koncertů u nás i v zahraničí, pět vydaných alb i EP. To jsou BraAgas. Důvodů k rekapitulaci najdeme více, BraAgas se ohlédnou za uplynulými roky vydáním Bestiále - výběrem toho nejlepšího ze zveřejněných nahrávek. 

 

 „Tento výběr bereme jako takový dárek pro naše fanoušky. Na scéně se pohybujeme třináct let, některá starší alba už jsou v podstatě vyprodána a lidé, kteří si kupují naše desky přímo na koncertech, si o něco podobného říkali už dlouho. A nám odpadne Sofiina volba, když se ptají která z desek je ta nejlepší a kterou si mají vybrat :-)“ dodává s humorem sobě vlastním frontwoman Kateřina Göttlichová.

 

22 písní zaplnilo téměř celé CD a skladby dostaly nový mastering. CD vychází v exkluzivním digipacku na jehož tvorbě se podílela výrazná malířka své generace, Alběta Josefy.

BraAgas je převážně ženská kapela interpretující lidové písně z celé Evropy v originálních aranžích. Roku 2009 vydali Tapas, které získalo ocenění „Anděl“ v kategorii world music, roku 2012 desku Fuerte, která byla na toto ocenění nominována a o dva roky později album Yallah!, opět se ziskem ocenění „Anděl“ za world music. V roce 2018 kapela vydala album „O ptácích a rybách“, které se dostalo v červnu 2018 až na 3. příčku v mezinárodním world music žebříčku World Music Charts Europe. 

Významnou část repertoáru BraAgas tvoří sefardské písně, skandinávský a balkánský folklor, libují si v "liché" rytmice a zpěvné melodice. Na posledním albu „O ptácích a rybách” se kapela zaměřila i na lidové písně z Moravy. BraAgas se ve svých úpravách lidové hudby snaží využít rozmanitosti původu jednotlivých písní, zajímavý zvuk dodávají etnické a historické nástroje, nad kterými se vznášejí skvělé ženské vokály. Vystoupili na předních festivalech jako Colours of Ostrava, MFT Zlatá Praha, Rainforest world music festival, EBU Folk Festival v Kolíně nad Rýnem, nebo festival Sur Jahan v Indii. 

Křest Bestiále proběhne 2. září v pražském prostoru Gauč ve Stromovce, během večera zahrají všichni současní i bývalí hudebníci, kteří BraAgas prošli.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT World music

obal alba

Čankišou

Lé La
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Tim Eriksen a Folkové prázdniny

Northern Roots Live In Náměšť - FP 2008
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×