obal alba

Nic víc

Mirek Kemel

Indies Scope / 2014
Žánry: folk
MAM541
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Miroslav Kemel je dlouholetý přední český karikaturista a také český písničkář. Hraje na akordeon, kytaru a foukací harmoniku. Po natočení debutového CD Krajem šel anděl, přichází s druhým CD Nic víc. Název vystihuje i strohé, jednoduché aranže skladeb, i když ne všechny skladby znějí úplně jednoduše. CD obsahuje 12 skladeb a je to průřez tvorby Mirka Kemela delší časovým úsekem. Přestože na koncertech prezentuje Mirek Kemel tyto skladby většinou sólově, na albu se objevuje velká řada hostů, které si Mirek Kemel a producent alba Vladimír Javorský pozvali k nahrávání.

Aranží a produkce nové desky se chopil dlouholetý Mirkův kamarád, nejen skvělý herec ale i výborný muzikant, Vladimír Javorský, který s jeho kapelou příležitostně vystupuje. „Nejlépe věci fungují, když se dějí samy od sebe, bez našeho přičinění. Tak nějak pomalu vznikaly tyhle písničky, tak nějak vznikla celá kapela i spolupráce na novém CD Nic víc s Vladimírem Javorským.“ Komentuje Mirek Kemel vznik spolupráce. Vladimír Javorský na nahrávce také zpívá i hraje na několik nástrojů: kytaru, ukulele, flétnu, šamanský buben a perkuse.

Jako vrstevník Vladimír Javorský Mirkovým textům dobře rozumí, takže dokázal aranže písní mistrně přizpůsobit emocím a  myšlence textu. A skladby Mirka Kemela stojí na kvalitním původním textu a jsou o skutečně prožitých věcech, které nás potkávají, se kterými se musíme vyrovnávat na cestě k vnitřní svobodě. Ve svých písničkách se nebojí velkých citů, myslí si, že člověk by se za své city, emoce, tedy radost, vztek, strach ani smutek neměl stydět, jsou naší součástí a potlačovány vedou k sebedestrukci. „U muziky odpočívám od své hlavní profese, profese karikaturisty, který sleduje zprávy z domova i ze světa a denně se trápí nad kresbou pokud možno aktuální a současně nadčasovou, což se ne vždy daří. Muzika mi pomáhá přežít ten stres z každodenní povinnosti odevzdat kresbu včas. A dovoluje mi ponořit se hlouběji do sebe, do svých příběhů bez nutnosti být vtipný a aktuální.“ Objasňuje Mirek Kemel svůj vztah k hudbě.


Nové CD Nic Víc bylo podobně jako první Kemelova deska natočeno ve studiu AVIK Michala Pajdiaka, který na desce hostuje na bicí a perkuse. CD bylo natočeno s pauzami v průběhu 12 měsíců.

Na CD hrají nejen muzikanti z Kemelovy stálé koncertní kapely, Vlastimil Konopiský (kytara) a Tomáš Görtler (akordeon) a již zmiňovaný Vladimír Javorský, ale také zde hostují Petr Tichý na kontrabas, Marie Tichá na violoncello, Oskar Török na křídlovku a Mirek Linka na kytaru.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folk

obal alba

Vladimír Václavek a Iva Bittová

Bílé inferno
Dostupné varianty
CD 269 Kč
MC 79 Kč
MP3 149 Kč
LP 899 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
WAV+mp3 249 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Zuzana Novak a Folkové prázdniny

Home Brewed Mbira - FP 2007
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Bran

An delienn
Dostupné varianty
CD 299 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Big Blue Ball

Big Blue Ball
Dostupné varianty
CD 379 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE
O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×