obal alba

My Heart Soars Like a Hawk

Nylon Jail

Indies Scope / 2013
Žánry: acoustic, rock
MAM530
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
LP 449 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Vznáší se vysoko a míří ještě výš. Elektro countryrockoví Nylon Jail na křídlech jestřába vzlétli se svým debutem My Heart Soar Like a Hawk nad hřebeny běžných starostí a pidiválek. Jejich emotivní písně se nehrnou vpřed ukoptěným poptempem, ale ukazují svoji cestu, proudy a tempo kudy se vznést až do nebes i střemhlav spustit zpět k zemi.  Nahrávka tepe imaginárním střetem Davida Sylviana a Depeche Mode, Johnyho Cashe a Nine Inch Nails. A srdce krouží jako jestřáb, krouží na křídlech Nylon Jail.

Nylon Jail. Kovboj sedí ve vězení, sheriff se houpe na židli, klobouk přes oči. Všichni to známe. Akorát ty mříže lehce bzučí, jsou totiž ze silovýho pole. Divokej západ a sci-fi. Ale ani ne tak Cowboys and Aliens jako spíš klip k Knights of Cydonia od Muse. John Wayne obalenej v alobalu, laserový opakovačky, holografická zpěvačka na pianu.

Nylon Jail za pouhé dva roky stihli mnoho věcí, hrát na velkých festivalech, vydat demo, singl, udělat turné s 3D projekcí a aktuální debutová nahrávka je završením této překotné doby. Pomalé tempo, které dokáží vygradovat až k eklektické snové hlukové berlínské zdi, kterou vzápětí zničili křehkou baladou. To vše pod dohledem Ondřeje Ježka nahráli ve Studiu JáMor a umístili na album, jež nese název My Heart Soars Like a Hawk. Jak vysvětluje Roman Vičík, „je to citát indiánského náčelníka z filmu Malý velký muž. Za posledního půl roku se staly věci, v které jsme ani nedoufali. Desku jsme nahráli s Ondrou Ježkem, a byly to velice příjemné chvíle. Pohodová atmosféra. Naše srdce si tam setsakramentsy zakroužila. Vlastně kroužila celé prázdniny, kdy jsme objížděli fesťáky od Ostravy po Rumunský Banát. Tak ať krouží i ta vaše, když ji budete poslouchat.“ Nylon Jail precizně pracují celkovém vyznění, od zvuku až po vizuální stránku a aktuální album doprovází obrazy a grafika založená na jestřábím peří. „Jestřáb – hawk zde vystupuje jako symbol svobody, volnosti a křehkých ekosystémů, které člověk narušuje. Je pánem širých lesů, kterými se necháváme inspirovat. Jestřábí pero není v našem pojetí jen rekvizitou, ale především pevnou strukturou, světem s bohatým detailem, otevřeným interpretaci, meditativním koutem. Digitální „narušenost“ vznikla již při snímání a její konkrétní podoba je více dílem řízené náhody než chladným záměrem,“ doplňuje autor výtvarné koncepce Ondřej Hruška.

Nylon Jail v širší známost vešli během Devil Is a Cowboy tour 2013 po kinosálech, kde kapelu na pódiu doprovázela plnohodnotná 3D projekce. Po Kraftwerk v hudebním světě jediná akce svého druhu. „Nylon Jail. Nylonový vězení. Polapenost dnešní přetechnizovanou dobou. Všechno je z plastu, všechno má dotykovej displej a svítí to. Proto se vracíme zpátky. Třeba ke country, jestli chceš. Akustická kytara, banjo. Z tý nový doby si ale i tak berem do toho lesa něco s sebou. Synťák, i ten macbook na stagi máme. Ale nejsme nějaký kotlíkářský trempové nebo amishové, jenom musíme z toho vězení občas do toho lesa utýct,“ rozvádí motivace kapely kytarista Václav Hruška.   

Speciální koncert k vydání alba se koná v Praze 4. 12. v pražském klubu Pilot v rámci série United Islands České spořitelny. Brněnská verze pak  16. 12. v klubu Kabinet Múz. Na obou koncertech budou také vystupovat Kieslowski (v Brně navíc jako special guest Narcotic Fields) a vystoupení Nylon Jail doprovodí originální show s projekcemi a původní scénou.


SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Acoustic | Rock

obal alba

Květy

Střela zastavená v jantaru
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Budoár staré dámy

Dobrou noc, světlo
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Prouza

V tichosti
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Frames a Glen Hansard

The Cost
Dostupné varianty
CD 225 Kč
obal alba

Okrej

Je to důvod
Dostupné varianty
CD 239 Kč
MP3 99 Kč
obal alba

Jarret

Jarret sobě
Dostupné varianty
CD 249 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY





O NÁKUPU
© Indies Scope

IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
×