obal alba

Křižovatka

Lucie Redlová

Indies Scope / 2012
Žánry: folkrock, rock, folk
MAM510
CD 254 Kč
MP3bitrate 256-320 kbps 99 Kč
FLACbezztrátová komprimace, MP3 přibaleny zdarma 149 Kč

O ALBU

Nová nahrávka s názvem Křižovatka od Lucie Redlové je již druhé autorské album této valašskomeziříčské zpěvačky, autorky, kytaristky a mandolinistky. CD dokumentuje hudební posun Lucie Redlové jako autorky i interpretky směrem od folkového písničkářství k rockovým kořenům. Album Křižovatka totiž Redlová, na rozdíl od prvního zcela sólového alba, natočila se svými spoluhráči z kapely Garde, která Lucii doprovází již dva roky. Jedenáct skladeb má uvolněnou, ale přesto rockovou atmosféru, kterou jim vtiskl vynikající americký zpěvák, muzikant a skladatel Tim Eriksen. Ten se ujal hudební produkce alba, jež se natáčelo ve studio Jámor Ondřeje Ježka.

Lucie Redlová už na prvním sólovém albu vsadila na zahraničního producenta. V roce 2009 natočila album „První, poslední“, které produkoval irský rocker Steve Wall. Tentokrát spolupráce probíhala přes oceán, Tim Eriksen totiž žije v americkém Massachusetts. A příprava alba probíhala zhruba půl roku před natáčením. Pro jednu píseň dokonce složil hudbu. Celou spolupráci Lucie Redlová vysvětluje: „Píseň Nalívej krásně demonstruje mezinárodní spolupráci a využití moderních komunikačních technologií při tvorbě této desky (protože již od podzimu jsme Timovi posílali kapelní nahrávky a pracovali na nich). Moje textařka Radka tento text napsala v německé Kostnici, kde v současnosti žije, já jsem jej ve Valmezu přeložila a namluvila, aby Tim věděl, jak se které slovo vyslovuje (a musím dodat, že jelikož umí srbsky, tak mu čeština nedělala až takový problém), Tim jej v Massachusetts zhudebnil a nazpíval a poslal zpět. Písničku jsme potom spolu zkoušeli až ve studiu, doprovodil mě na mexickou dvanáctistrunnou kytaru zvanou bajo sexto a africkou kalimbu  a udělali jsme z toho takový ethno-folk. To je ale jen jedna ze dvou tišších či klidnějších písní na desce, v dalších pár písních hraje Tim na elektrickou kytaru a v tom jsme cítili jeho asi největší přínos – jako bývalý punkáč za elektrickou kytaru totiž opravdu vzít uměl“, směje se Redlová.

Název „Křižovatka“ nevybrala Lucie Redlová náhodou. Kromě již zmiňovaného pootočení od folku k rockovějšímu či alternativnějšímu pojetí hudby se na albu protínají i křižovatky životní. Na rozdíl od předešlé desky má album vnitřní textový vývoj. Převážná část alba je výsledkem autorské spolupráce Radka Bzonková (texty) a Lucie Redlová (hudba) a na výsledku je to výrazně vidět. „Texty zachycují ženu v jejích různých polohách ve věku, kdy se láme z puberťačky v matku. Zatímco největší starostí mladé dívky je užívání si s kamarády či hledání partnera, k tématům dospělé ženy patří udržení vztahu, zvládání i nezvládání mateřství, manželství. Prolnutím vidění světa tří žen, které se na desce podílí, vzniká textový celek, který působí silným a kompaktním dojmem.“ Třetí ženou a autorkou (kromě Radky Bzonkové patří jeden text i Lucii Redlové) zastoupenou na albu je písničkářka Lada Šimíčková, od které zhudebnila Lucie Redlová dva texty. Pouze jediný text pochází od muže, a sice pravidelného spoluautora Redlové, Jakuba Horáka z Nového Boru - i ten ovšem zapadá do celkového konceptu desky.




SKLADBY

ukázka název stáhnout cena zdarma

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT Folkrock | Rock | Folk

obal alba

Docuku

Domrtě!
Dostupné varianty
CD 224 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Docuku

Meziřečí
Dostupné varianty
CD 224 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan

Live & Co se nevešlo (2CD)
Dostupné varianty
CD 339 Kč
MP3 149 Kč
FLAC+mp3 199 Kč
obal alba

Květy

Kocourek a horečka
Dostupné varianty
CD 254 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
obal alba

Varga Marián

Marián Varga & Moyzesovo kvarteto
Dostupné varianty
CD 399 Kč
LP 899 Kč
obal alba

Tomáš Kočko & Orchestr

Poplór
Dostupné varianty
CD 179 Kč
MP3 99 Kč
FLAC+mp3 149 Kč
RECENZE

BONUSY



    O NÁKUPU
    © Indies Scope

    IČ 105 34 181     /     Dolní Loučky 191     /     594 55  Dolní Loučky u Brna
    ×